- Omenapiirakka
- Mustaherukkavaahto

Kasvispata
Hauduttamalla wok-pannulla tai kattilassa, jossa on vähän öljyä ja vettä.
Sopii esim. papujen, papupihvien, riisin, pastan, perunan kanssa.
Ainesosat
- kotimaisia juureksia, porkkanaa, sipulia, kaalia
- bataattia
- oliiviöljyä
- suolaa/herbamare-yrttisuolaa
Valmistusohjeet
-
Kuori kasvikset
-
Silppua, suikaloi, raasta ainekset
-
Pane wok-pannun tai kattilan pohjalle hiukan oliiviöljyä ja vettä.
Lisää kasvikset.
Lisää hiukan suolaa ja mausteita maun mukaan. -
Hauduta kannen alla. Älä päästä vettä loppumaan.
Huom
Kypsennysaika on kannen alla lyhyt, n.15-20 min. ja levy keskilämmöllä, sen verran että höyryä muodostuu. Yhdistelemällä erilaisia kasviksia saadaan erilaisia makuja.
Kasvispaistos
Ainesosat
- 5 porkkanaa raastettuna
- 2 palsternakkaa raastettuna
- varsiselleriä
- paprikaa
- 1 sipuli
- 3 dl keitettyä täysjyväriisiä
- 2 dl kookosmaitoa
- 1 rkl soijajauhoa
- 1 tl oreganoa/basilikaa
- 1 tl suolaa/herbamarea
Valmistusohjeet
-
Kuori ja raasta porkkana, palsternakka ja bataatti.
-
Kuullota kasviksia öljyssä ja hauduta 10 min
-
Lisää muut aineet ja paista voidellussa uunivuoassa 200 C kunnes kasvikset pehmeät, n. ½ tuntia. Tarjoile lämpimänä.

Omenapiirakka G
Gluteeniton omenapiirakka
Ainesosat
Pohja:
- 3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 2,5 dl mantelijauhetta
- 1 tl vaniljajauhetta
- 4 rkl kookosöljyä
- 3 rkl vaahterasiirappia
- ½ tl kardemummaa
- ripaus merisuolaa
Täytevaihtoehto 1: Omenaviipaleita ja kanelia
- viipaloituja omenia
- vaahterasiirappia
- kanelia
- limetin mehua
Täytevaihtoehto 2: Omenasosetta ja vaniljajauhetta
- 3 dl omenasosetta
- vaahtera/agavesiirappia
- kanelia
- vaniljajauhetta
Valmistusohjeet
Pohja
-
Sekoita aineet käsin/monitoimikoneessa.
Laita viileään 20 minuutiksi. -
Painele takina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan pohjalle ja reunoille.
Pistele haarukalla ja esipaista 10 min. -
Täytä piirakka
-
Paista 180 C vielä 35 minuuttia.
Tarjoile kookoskermavaahdon kanssa.
Kookoskermavaahto
Ainesosat
- kylmää kookoskermaa paksu osa
- vaniljaa
Valmistusohjeet
-
mausta vaniljalla ja vaahdota

Mustaherukkavaahto
Ainesosat
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 4 kypsää banaania
- 1-2 dl mustaherukkaa tai muita marjoja tai 4 rkl mantelijauhoa tai carob-jauhoa
- 2 rkl vaahterasiirappia tai agavesiirappia/hunajaa
Valmistusohjeet
-
Jauha siemenet hienoksi tehosekoittimessa.
-
Lisää sinne banaani paloina, mustaherukat ja vaahterasiirappia.
mustaherukoita tai muita marjoja/mantelijauhetta/ carobjauhett -
Sekoita 5 min
-
Kaada vaahto annosmaljoihin ja pane jääkaappiin 15 minuuttia ennen tarjoilemista.
-
Koristele marjoilla
Vegaaninen pasha
Ainesosat
- 6 dl cashewpähkinöitä
- 3 dl vettä
- 1 luomu sitruunan raastettu kuori + mehu
- 4-5 rkl agavesiirappia
- 1 tl luonnonvaniljaa
- 1 dl rusinoita
Valmistusohjeet
-
Liota rusinoita 1 h.
-
Pese ja raasta luomusitruunan kuori ja purista mehu.
-
Sekoita tehosekoittimessa kaikki aineet paitsi rusinat.
-
Lisää seokseen rusinat ja aseta tarjolle.
-
Annoksen voi koristella raastetulla sitr. kuorella.
Hyvää Pääsiäistä