Makupaloja Helppoa kasvisruokaa -kasvisruokakursseilta


 

Kasvispata

Hauduttamalla wok-pannulla tai kattilassa, jossa on vähän öljyä ja vettä. 
Sopii esim. papujen, papupihvien, riisin, pastan, perunan kanssa. 

Ruokalaji Lisäke
Valmistusaika 10 minutes
Keittoaika 20 minutes
Yhteensä 30 minutes

Ainesosat

  • kotimaisia juureksia, porkkanaa, sipulia, kaalia
  • bataattia
  • oliiviöljyä
  • suolaa/herbamare-yrttisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori kasvikset

  2. Silppua, suikaloi, raasta ainekset 

  3. Pane wok-pannun tai kattilan pohjalle hiukan oliiviöljyä ja vettä. 
    Lisää kasvikset. 
    Lisää hiukan suolaa ja mausteita maun mukaan. 

  4. Hauduta kannen alla. Älä päästä vettä loppumaan. 

Huom

Kypsennysaika on kannen alla lyhyt, n.15-20 min. ja levy keskilämmöllä, sen verran että höyryä muodostuu. Yhdistelemällä erilaisia kasviksia saadaan erilaisia makuja. 

 

 

Kasvispaistos


Valmistusaika 10 minutes
Keittoaika 30 minutes
Yhteensä 1 hour

Ainesosat

  • 5 porkkanaa raastettuna
  • 2 palsternakkaa raastettuna
  • varsiselleriä
  • paprikaa
  • 1 sipuli
  • 3 dl keitettyä täysjyväriisiä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl soijajauhoa
  • 1 tl oreganoa/basilikaa
  • 1 tl suolaa/herbamarea

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja raasta porkkana, palsternakka ja bataatti.

  2. Kuullota kasviksia öljyssä ja hauduta 10 min

  3. Lisää muut aineet ja paista voidellussa uunivuoassa 200 C kunnes kasvikset pehmeät, n. ½ tuntia. Tarjoile lämpimänä. 

 

 

Omenapiirakka G

Gluteeniton omenapiirakka

Ruokalaji Jälkiruoka
Yhteensä 45 minutes

Ainesosat

Pohja:

  • 3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2,5 dl mantelijauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 4 rkl kookosöljyä
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • ½ tl kardemummaa
  • ripaus merisuolaa

Täytevaihtoehto 1: Omenaviipaleita ja kanelia

  • viipaloituja omenia
  • vaahterasiirappia
  • kanelia
  • limetin mehua

Täytevaihtoehto 2: Omenasosetta ja vaniljajauhetta

  • 3 dl omenasosetta
  • vaahtera/agavesiirappia
  • kanelia
  • vaniljajauhetta

Valmistusohjeet

Pohja

  1. Sekoita aineet käsin/monitoimikoneessa.
    Laita viileään 20 minuutiksi. 

  2. Painele takina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan pohjalle ja reunoille.
    Pistele haarukalla ja esipaista 10 min.

  3. Täytä piirakka

  4. Paista 180 C vielä 35 minuuttia.

Tarjoile kookoskermavaahdon kanssa.

Kookoskermavaahto


Ruokavalio sopii vegaaneille

Ainesosat

  • kylmää kookoskermaa paksu osa
  • vaniljaa

Valmistusohjeet

  1. mausta vaniljalla ja vaahdota

 

 

Mustaherukkavaahto

Ruokalaji Jälkiruoka

Ainesosat

  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 4 kypsää banaania
  • 1-2 dl mustaherukkaa tai muita marjoja tai 4 rkl mantelijauhoa tai carob-jauhoa
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai agavesiirappia/hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Jauha siemenet hienoksi tehosekoittimessa.
  2. Lisää sinne banaani paloina, mustaherukat ja vaahterasiirappia.
    mustaherukoita tai muita marjoja/mantelijauhetta/ carobjauhett

  3. Sekoita 5 min
  4. Kaada vaahto annosmaljoihin ja pane jääkaappiin 15 minuuttia ennen tarjoilemista.

  5. Koristele marjoilla

 

 

Vegaaninen pasha


Ruokalaji Jälkiruoka
Ruokavalio sopii vegaaneille
Yhteensä 1 hour 10 minutes

Ainesosat

  • 6 dl cashewpähkinöitä
  • 3 dl vettä
  • 1 luomu sitruunan raastettu kuori + mehu
  • 4-5 rkl agavesiirappia
  • 1 tl luonnonvaniljaa
  • 1 dl rusinoita

Valmistusohjeet

  1. Liota rusinoita 1 h.
  2. Pese ja raasta luomusitruunan kuori ja purista mehu.
  3. Sekoita tehosekoittimessa kaikki aineet paitsi rusinat.

  4. Lisää seokseen rusinat ja aseta tarjolle. 

  5. Annoksen voi koristella raastetulla sitr. kuorella.

Hyvää Pääsiäistä